Möbelvård, oljor och vardagsrengöring

Möbelvård

För möbelvård har vi ett brett sortiment av produkter från Leberon: Möbelvax, bivax, schellackpolityr, vaxfiller, guldvax, träspackel i olika kulörer, ring remover, läderkräm etc.

Vi har också olika slags oljor som teakolja, finishing oil, parafinolja, köksbänkolja, hårdvaxolja etc.

Vardagsrengöring har vi fantastiska Fulgentin. Våra varumärken är bland annat Liberon, Herdins, Nitor och Fulgentin.

Fulgentin

Fulgentin är gammaldags möbelpolish som man kan använda på alla hårda ytor. Det rengör och skapar en skyddande ytan. Ett medel med många användningsområde. Innehåller inga syror till motsatsen till många andra möbelpolish, och därför kan du använda det att rengöra gamla möbler etc. utan att de gamla metalldelar tappar bort sin patina.

Oljor

För ytbehandling har vi Liberons högkvalitets Finishing Oil, teakolja för inomhus och utomhusbruk och parafinolja.

Möbelvax

Möbelvax från Liberon använder man på trärent eller tidigare behandlade ytor för att få bättre slitstyrka, ökad vattenbeständighet och eventuellt förstärka eller ändra befintlig färg. Möbelvax finns i färglös och nio olika träkulörer. Vi har också bivax för möbler.

Träspackel

Liberon akrylbaserat träspackel kan du använda för att fylla spricker och mindre hål i träytor. Kan efterbehandlas som den övriga träytan t.ex. med lack eller olja.

Vaxfiller

Liberon vaxfiller kan du använda för att fylla små sprickor eller hål i träytor. Finna i fyra olika träfärger. Guldvaxfiller finns i fem olika utförande och  är gjort att reparera äldre guldfärgare tavelramar. Vaxreparationer efterpoleras och kan ej efterbehandlas på annat sätt.

Möbelvård övrigt

Vi har naturligtvis materia och verktyg som behövs att göra de vanligaste reparationer och förbättringar. 

Trälim, hudlim etc.
Sandpapper mellan grovlekar 40-1200
Stålull mellan grovlekar 2-0000 
Sickel, tvingar, spännband etc.
Häxan metallpolish, Autosol Kromglans
Liberon möbellretuschpennor i olika träkulörer
Flytande Tipp-ex